Žemyniečiai aplankė, susipažino, studijavo Šiaurės Lenkijos perlus

  • Paskelbė : Nikolaj Petunov
  • Paskelbta: 2023-11-06
  • Kategorija: Pranešimai

              Spalio 27–30 dienomis I–III klasių mokiniai lankėsi Lenkijos respublikoje. Kelionės tikslas – susipažinimas su Antrojo pasaulinio karo istoriniais bei Lenkijos istorijos fragmentais. Netoli sienos su Lietuva esantis buvęs slaptas karinis kompleksas „Vilko guolis“, kuriuo naudojosi Hitleris Antrojo pasaulinio karo metu, buvo pirmas aplankytas objektas. Tolimesnė pažintis su Antrojo pasaulinio karo istorija tęsėsi Štuthofo koncentracijos stovykloje, nacių įkurtoje masinėje žmonių naikinimo vietoje, kurioje kalėjo ir lietuvių rašytojas Balys Sruoga. Neišdildomą įspūdį paliko ir Gdanske esantis Antrojo pasaulinio karo muziejus. Muziejuje išsamiai apžvelgiamas Antrasis pasaulinis karas: jo priežastys, įvykiai ir padariniai, pristatomos asmeninės žmonių, išgyvenusių karą, istorijos. Lenkijos istoriją menantys objektai – Gdansko senamiestis, Malborgo (Marienburgo) pilis, kurioje kalėjo didysis Lietuvos kunigaikštis Kęstutis - leido ne tik susipažinti su istorija, bet ir atrasti sąsajų su mūsų šalimi.

Aplankyta Olivos katedra, kurioje turėjome galimybę pasiklausyti vargonų koncerto ir pasivaikščioti įspūdingame parke. Dalyvavome edukaciniame meduolių kepimo užsiėmime Torūnėje, susipažinome su Torūnės senamiesčiu, pramogavome „Redos“ vandens atrakcionų parke, kuriame yra vienintelė Europoje besisukanti vandens čiuožykla.

Prasminga ir turininga kelionės programa leido įgyti naujų žinių, papildyti jau turimas, papramogauti bei geriau pažinti vieniems kitus.

 

Etikos mokytoja Daiva Leskauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas