Ekonominio raštingumo dienos gimnazijoje

  • Paskelbė : Nikolaj Petunov
  • Paskelbta: 2024-04-10
  • Kategorija: Pranešimai

     Kovo 22 – 29 dienomis gimnazijoje vyko jau tradicija tapusios ekonominio raštingumo dienos. Visą savaitę mokiniai dalyvavo susitikimuose-paskaitose ekonomine tematika su  įvairių aukštųjų mokyklų ir kolegijų dėstytojais: Vilniaus Tech dėstytojas pristatė dalijimosi ekonomikos naudą, Apie šiuolaikinę, skaitmeninę ekonomiką ir vis didėjančią jos įtaką kalbėjo Vilniaus universiteto dėstytojas Antanas Ūsas.

     Praktinius patarimus, kaip investuoti, gavo II b klasės mokiniai susitikime su SEB banko atstovėmis. Kaip valdyti asmeninius finansus, SWED banko laboratorijoje sužinojo I a klasės mokiniai.

     Kokie pinigai cirkuliavo Mažojoje Lietuvoje ir ką veikia numizmatai II A klasė susipažino edukacijoje „Mėmelio prisiminimai: pinigų namai“. II c klasės mokiniai dalyvavo simuliaciniame žaidime  su SMK dėstytoju Tautvydu Šabūnu . KU profesorė Daiva Labanauskaitė  paaiškino žmonių elgseną ir motyvus ekonominiuose pasirinkimuose. Savaitės renginiuose nepamirštas buvo ir Lietuvos Banko pinigų muziejus Vilniuje. Jame mokiniai aplankė virtualią parodą „Nuo gintaro iki euro“.

       III klasių mokiniai, lankantys ekonomikos pamokas, parengė pranešimus ir juos pristatė I klasių gimnazistams.

      Išvykoje į Vilniaus Litexpo studijų parodą III klasių mokiniai dalyvavo dirbtuvių zonos užsiėmimuose. Klaipėdos miesto jaunimo reikalų koordinatorė Aistė Valadikienė supažindino su dalyvaujamojo biudžeto nauda bendruomenėms.

     Savaitės renginius vainikavo Dalyvaujamojo biudžeto dirbtuvės, kur mokinai praktiškai bandė suprasti ir mokyklos reikmėms paskirstyti virtualų biudžetą bei dalyvavo ekonominių žinių patikrinimo viktorinoje.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas