Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazistų informacinio raštingumo paskaitos

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-03-17
  • Kategorija: Renginiai

Mūsų gimnazijos pirmųjų klasių mokiniai nuo vasario 28 iki kovo 4 dienos išklausė informacinio raštingumo paskaitas. Bendradarbiaujant Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos pavaduotojui ugdymui Nikolaj Petunov su Klaipėdos universiteto Bibliotekos skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Senuliene buvo suorganizuotos naudingos praktinės paskaitos apie informacijos paiešką, vertinimą, etišką informacijos panaudojimą. Visos šios paskaitos vyko Jūrų technologijų ir gamtos mokslų fakultete, kur mokiniai galėjo susipažinti su fakulteto bibliotekos ištekliais.

Kai šiuolaikiniame pasaulyje apstu informacijos, kiekvienam iš mūsų svarbu atsirinkti tai, kas svarbiausia, naudingiausi ir reikalingiausia. Nesunku informacijos jūroje paklysti, remtis melagienomis ar nekompetentingai parengta informacija. Kadangi mūsų pirmokai jau šiemet rašo savo tiriamuosius darbus, todėl informacijos paieška, jos struktūravimo metodai ir apdorojimas yra ypač aktualūs. Paskaitų metu daug dėmesio buvo skiriama teisingam citavimui, autorinėms teisėms. Mokiniai taip pat buvo mokomi internetiniuose puslapiuose pagal rengėjų adresus atsirinkti patikimą medžiagą nuo mažiau patikimos, sudaryti tiriamųjų ir mokslinių darbų tikslingą literatūros sąrašą, supažindinami su taisyklingais bibliografinio aprašo pavyzdžiais.
Manome, kad toks pirmokų supažindinimas su informacinio raštingumo taisyklėmis garantuoja sėkmingo darbo pradžią tiriamuosiuose darbuose. Tikimės, kad ir kitais metais tęsime šį bendradarbiavimą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas