Didžiuojamės jaunaisiais filologais

  • Paskelbė : Aušra Kazlauskienė
  • Paskelbta: 2023-04-04
  • Kategorija: Renginiai

KU „Žemynos“ gimnazijos mokinei įteiktas Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštas
55-asis filologų konkursas kovo 30-31 dieną į Kauno Stepono Dariaus ir Stasio Girėno gimnaziją sukvietė per šimtą jaunųjų filologų iš visos Lietuvos. Šiais metais konkursas vyko šiek tiek kitaip visų pirma dėl to, kad truko net dvi dienas. Darbai buvo aptarti ir įvertinti septyniose skirtingose sekcijose: prozos, poezijos, literatūros mokslo ir kritikos, publicistikos ir eseistikos, kalbos, tautosakos bei literatūrinių vertimų. Parašytus darbus įvertino profesionali vertinimo komisija, kuri negailėjo pastabų, įžvalgų, patarimų ir pasiūlymų, ką reikėtų daryti kitaip ar į ką atsižvelgti, norint puikiai parašyti filologų darbus. Konkurso komisijos pirmininkas literatūrologas, rašytojas dr. Regimantas Tamošaitis pasveikino konkurso dalyvius ir akcentavo: “Būti pakviestam į konkursą – jau laimėjimas. Finalo dalyviai iš pradžių patiria atranką savo rajonuose ar miestuose, o reikli komisija iš daugybės į Vilnių atsiųstų darbų vėl atrenka įtaigiausius”. 
 Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijai atstovavo Erna Kazlauskaitė, rašiusi tautosakos darbą tema „Duonos reikšmė lietuvių kultūroje“ (mokytoja Sandra Lukšaitė-Ramonienė) ir Skaiva Žegunytė, rašiusi kalbos darbą tema „Asmenvardžiai lietuvių frazeologijoje“ (mokytoja Sandra Lukšaitė-Ramonienė). Džiaugiamės, kad už domėjimąsi lietuviškąja duonos tradicija Tautosakos sekcijoje Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pagyrimo raštu apdovanota Erna Kazlauskaitė. Darbas pripažintas unikaliu ir reikšmingu lietuvių kultūrai. „Drebėjau, kai reikėjo pristatyti darbą prieš komisiją. Pamačiau, kad sunki ta filologo duona, gerokai apsiskaitęs turi būti“, - sakė mokinė.
Lilija Bručkienė pasidžiaugė, kad klaipėdiečiai šiais metais daugiausiai kartų buvo kviečiami ant garbės pakylos atsiimti apdovanojimų. Tikimasi, kad ir kitais metais bus jaunimo, kuris ir toliau garsins Klaipėdos vardą.          

 Džiaugiamės ir linkime sėkmės.
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas