56-ais Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursas

  • Paskelbė : Nikolaj Petunov
  • Paskelbta: 2024-04-30
  • Kategorija: Didžiuojamės

               Balandžio 27-28 d. šalies mokiniai buvo pakviesti į 56-ąjį Lietuvos mokinių jaunųjų filologų konkursą, kuris šiais metais vyko Palangoje. Kaip ir kiekvienais metais, mokinių darbai buvo vertinami septyniose skirtingose sekcijose: poezijos, prozos, literatūros mokslo ir kritikos, publicistikos ir esė, tautosakos, kalbos bei vertimų. Iš gausybės dalyvių, pateikusių konkursinius darbus į respublikinį turą, buvo pakviesta ir Klaipėdos universiteto „Žemynos“ gimnazijos mokinė Indrė V., rašiusi darbą tema „Nepriklausomybės atgavimo laikotarpio lietuvių prozos tematika ir problematika“ (mokytoja Sandra Lukšaitė-Ramonienė ir Aušra Litvinienė). Mokinė turėjo galimybę išsamiau pristatyti darbą, pagrįsti savo nuomonę, atsakyti į komisijos pateiktus klausimus. Komisija mokinę už gerą literatūros mokslo ir kritikos darbą apdovanojo Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos III laipsnio diplomu ir bronzos medaliu. „Labai džiaugiuosi, nes tai nauja patirtis, kuri yra neįkainojama“, - sakė mokinė.

               Lilija Bručkienė pasidžiaugė, kad jaunieji filologai, atstovaujantys Klaipėdos miestui, įrodo, jog kiekvienais metais savo lyderystės pozicijų užleisti neketina.

              Sveikiname ir linkime kuo didžiausios kūrybinės sėkmės!

 

Plačiau skaitykite:

https://www.atviraklaipeda.lt/2024/04/29/klaipedieciu-pergales-respublikiniame-jaunuju-filologu-konkurse/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR04MYZ0Lv3zwnX_JkiWJkRu4UTT_9bzVDOLDqfW-D868QGIXD8-xyF1eMk_aem_ATYItBeflrLmFfPTS2e9K8mQLtcwG4P77Dg9gT7ovQ9HnydY2RCOB089OWE2dGij_L2XP_deT2jEdwTlgcSF6f8o

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas