Netradicinė ugdymo diena

  • Paskelbė : Mindaugas
  • Paskelbta: 2022-04-12
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 6 d. gimnazijoje vyko netradicinio ugdymo diena. I-II klasių mokiniai dalyvavo Klaipėdos miesto savivaldybės Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus organizuojamoje edukacijoje ,,Tapk Skulptūrų parko žvalgu“.  Tai buvo komandinė orientacinė žvalgyba , kurios metu komandos nariai pasirinkę turėjo surasti po 3 objektus pagal duotą parko žemėlapį ir objektų aprašus, vėliau juos pristatyti viena kitai ir padiskutuoti šiandien aktualiais atminties paveldo klausimais.

Klaipėdos  kultūrų komunikacijos centre mokiniai dalyvavo  edukacijoje ,,Žaiskime Fluxus“. Jos metu sužinojo, kas yra Fluxus, kokioms idėjoms ir vertybėms atstovauja fluksininkai, taip pat buvo pristatomi ryškiausi šio judėjimo atstovai, pateikiami įdomūs faktai ir pavyzdžiai.
Interaktyvaus kultūros paveldo maršrute-ekskursijoje „Imanuelio Kanto protėvių istorija“ mokiniai susipažino  su visame pasaulyje žinomu lietuvių kilmės filosofu, vienu iškiliausių žmonijos mąstytojų per visą istoriją Imanueliu Kantu,  Klaipėdos istorija, to meto kultūros fonu ir literatūros kūriniais. Ekskursija prasidėjo Klaipėdos miesto savivaldybės viešojoje bibliotekoje, kuriai 2019 m. suteiktas I. Kanto vardas. Remdamiesi žymiausiomis filosofo citatomis, mokiniai pasikliovė savo patirtimi – išdrįso mąstyti kitaip, ugdyti toleranciją, kovoti prieš patyčias. Žymusis filosofas teigė, kad ,,Valdovas nėra už mokytus vyrus“, ,,Dora turi slypėti charakteryje“, ,,Būti yra daryti“. 
Edukacijoje „Paukščiai aplink mus anksčiau ir dabar“ mokiniai sužinojo, kodėl lietuviai nuo seno stebėjo, gerbė ir saugojo paukščius. Aptarė, kokią reikšmę paukščiai turi dabartinio žmogaus gyvenime. Turėjo galimybę apžiūrėti Lietuvoje sutinkamų paukščių iškamšų kolekciją, sužinojo apie informatyvius paukščių tyrimų metodus. Edukacijos metu įgytos  žinios buvo įtvirtinamos viktorina.
Laikrodžių muziejaus edukacijoje  ,,Meno pinklės“ mokiniai gilino žinias apie meno epochas. Kiekvienas mokinys, pasinaudodamas planšetiniais kompiuteriais, tapo detektyvu, klaidžiojo po muziejaus ekspozicines sales, įveikė nelengvas užduotis. 
Netradicinėje aplinkoje prie jūros paskaitą ,,Baltijos jūros kranto raida“ skaitė KU prof. dr. Loreta Kelpšaitė-Rimkienė. Paskaitos metu moksleiviai buvo supažindinti su pagrindiniais Baltijos jūros krantų tipais, smėlėtų krantų raida. Moksleiviai vertino Klaipėdos Melnragės paplūdimio būklę klimato kaitos ir didėjančios antropogeninės apkrovos sąlygomis. Taip pat moksleiviai dalyvavo diskusijoje apie ekstremalių hidrologinių sąlygų, tokių kaip potvyniai, patvankos ir netgi cunamiai, atsiradimo tikimybę Pietrytinėje Baltijos jūros pakrantėje.
Klaipėdos visuomenės sveikatos biuro specialistė Vytautė Simonavičiūtė mokinius supažindino su racionalia ir subalansuota mityba. Mokiniai sužinojo svarbiausius sveikos gyvensenos principus, kuriais reikia vadovautis norint išsaugoti sveikatą, tinkamą organizmo vystymąsi ir prisitaikymą prie aplinkos sąlygų. Išsiaiškino ne tik kokie maisto produktai naudingi ir žalingi sveikatai, bet taip pat ir kada reikėtų juos vartoti. 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas