Projektas. Nepatogaus kino klasė: sisteminio pokyčio link

  • Paskelbė : Aušra Kazlauskienė
  • Paskelbta: 2022-04-21
  • Kategorija: Renginiai

Nuo šių mokslo metų mūsų gimnazijoje yra įgyvendinamas projektas -  ,,Nepatogaus kino klasė: sisteminio pokyčio link“. Šis projektas  skirtas bendrojo ugdymo mokyklų pilietinio ugdymo pedagogų bei kitų dalykų pedagogų, kurie į savo mokomuosius dalykus įtraukia pilietinio ugdymo kompetenciją profesiniam tobulėjimui, jų mentorystei bei pilietinių veiklų vykdymui kartu su mokiniais.

Rugsėjo - spalio mėnesį, bendradarbiaudami su KU, mokiniai ir mokytojai buvo pakviesti dalyvauti  teoriniuose ir praktiniuose mokymuose  pagal Europos Sąjungos finansuojamo projekto ,,LLI-445 Sensoriniai sodai – socialinei pažeidžiamų grupių įtraukčiai LAT-LIT teritorijoje". Mokymus vedė KU Sveikatos mokslų fakulteto Holistinės medicinos ir reabilitacijos katedros dr. Giedrė Kavaliauskienė ir Roma Urbonienė. Mokymai vyko Klaipėdos Šv. Pranciškaus Asyžiečio vienuolyno sensoriniame sode kelioms grupėms: moksleiviams ir jaunuoliams iš neįgaliųjų centro ,,Klaipėdos lakštutė”, moksleiviams ir garbaus amžiaus asmenims iš socialinio paslaugų centro ,,Danė”. Gimnazistai  ir ,,Klaipėdos lakštutės“ moksleiviai sėmėsi patirties bendraudami ir kurdami, vyresnieji senjorai pasidalino  patirtimi ir gyvenimo įžvalgomis. Tai buvo pirmoji gimnazistų pažintis su socialinio paslaugų centro ,,Danė” senjorais.
Tęsdami pažintį su senjorais iš socialinio paslaugų centro ,,Danė”, juos aplankėme ir per šv. Kalėdas, atnešdami vaišių ir nuostabių giesmių, kurias atliko muzikos mokytojos Natalijos Urnikienės  ansamblis. Gimnazistams buvo surengta ekskursija,  jie dalyvavo Kalėdinėje mugėje.
Mokinių senatas prisijungė ir ,,Interact“ klubo prezidentės kvietimu dalyvavo akcijoje ,,Kalėdinių eglučių puošimas seneliams“, kurios tikslas – papuošti virš 90 eglučių, jaukiai ir linksmai praleisti laiką su kitų mokyklų mokiniais bei nustebinti senelius.
Balandžio 15 d. projekto ,,Nepatogaus kino klasė: sisteminio pokyčio link“ dalyviai vėl aplankė socialinio paslaugų centro ,,Danė” senjorus. Dovanojo jiems iš molio gimnazistų pagamintas sages ir pakabukus, kurie simbolizavo pavasarį. Šios idėjos autorė buvo dailės mokytoja Agnė Gedaminskienė, kuri mokė gimnazistus lipdyti, dekoruoti ir apipavidalinti. Velykų popietėje buvo atliekamos dainos gimnazijos ansamblio, vadovaujamo muzikos mokytojos Natalijos Urnikienės. Atliekami kūriniai ir dirbiniai paliko senjorams puikų įspūdį. Puiki nuotaika ir senjorų šypsenos ilgai išliks gimnazistų atmintyje, šildys bendrystės jausmas, pasidalijimas džiaugsmu.

Nuotraukos:
Sandrija Donskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas