Klaipėdos STEAM centre gimnazijos pirmokai tyrinėjo žmogaus kraujo sandarą bei susipažino su paslaptinga Baltijos jūros gyvūnija

  • Paskelbė : Nikolaj Petunov
  • Paskelbta: 2024-09-28
  • Kategorija: Renginiai

     Šiuolaikiniam mokiniui nepakanka vien tik perteikti teorines žinias – svarbu įtraukti juos į praktinę veiklą, skatinti susidomėjimą mokslu. Kiekvienas mokinys geriausiai mokosi, kai turi galimybę ne tik išgirsti informaciją, bet ir ją praktiškai pritaikyti, eksperimentuoti. Tai ypač svarbu tiems, kurie galbūt nemato tiesioginės naudos iš tradicinio mokymosi proceso, tačiau įsitraukia į mokslą per praktinius užsiėmimus.

    Tokias galimybes suteikia Klaipėdos metodinio STEAM atviros prieigos centro veiklos  moksleiviams. Mikroskopavimo užsiėmimų metu  moksleiviai turėjo galimybę praktiškai susipažinti su mikroskopais ir išmokti naudotis jais stebėdami bei tyrinėdami. Nagrinėdami paruoštus žmogaus ir varlės kraujo preparatus jie turėjo galimybę lyginti skirtingų rūšių kraujo ląsteles, o tai leido geriau suprasti gyvūnų fiziologiją ir evoliucinę biologiją.

     Jūrinėje  laboratorijoje moksleiviai gilinosi į žuvies anatomiją. Jiems buvo suteikta galimybė praktiškai tyrinėti žuvies vidaus organus, atliekant preparavimą. Tai leido mokiniams suprasti žuvies sandarą, pamatyti, kaip išdėstyti organai, ir aptarti, kaip šios struktūros atspindi prisitaikymą prie gyvenimo vandens aplinkoje.

     Džiaugiamės, kad STEAM centre dirba kompetentingi metodininkai, galintys dalintis savo žiniomis bei praktiniais įgūdžiais ir padėti moksleiviams. Dėkojame Chemijos-Biologijos laboratorijos metodininkei Doc. dr. Rita Jankauskienei, bei Jūrinės laboratorijos metodininkui Evaldui Zacharevičiui ir laborantei Olgai Berežnovai.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas